Forskellige øvelser på basisbanen

Jeg har prøvet at lave lidt forskellige øvelser på banen. Der kan selvfølelig laves flere endnu, men dette forslag ville være hvad jeg har med til en træningsgang, samt en lille bane på ca. 5 spring med forskellige øvelser kursisterne selv skal træne.
 
Basisbanebeg     
Begynderbanen.
 Hvid bane. Lige op og lige ned igen, og et låg med godbidder på eller legetøj efter spring nr. 7. Først vil jeg lade føreren løbe på indersiden, indtil hunden selv kender vejen. 2 lige tunnel er en rigtig hastigheds-øger og hundene synes det er rigtig sjov.
 Når hundene selv kan vejen skal føreren lave et forkryds mellem spring 4 og tunnellen. Krydset skal ligge så tæt på tunnellen som muligt. Så skal føreren skynde sig afsted, så hunden kan komme ned til låget. Når hundeførene kommer lidt bag ud kan det være svært for nogle hunde (de ikke så selvstændige) at tage de sidste 2 spring, men øv det et par gange og så skal hundene nok finde ud af det. Husk at løb med.
 Så skal hundeførene have hunden på deres højre side når de starter hunden og lave et bagkryds mellem tunellen og spring 4, det kan godt være lidt svært at få timingen præcis nok, da hunden får meget fart på ud af tunnelen. Jo tættere hundeføreren er på spring 5 des nemmere er det for hunden at se hvad føreren laver, men øv at komme længere og længere væk fra spring.
 
Sort bane. Ideen i denne bane er den samme som den hvid bane. Løb først på indersiden og beløn efter spring 9.
 Prøv så forkyds mellem spring 5 og tunnel, samt bagkryds mellem tunnel og spring 7.
 Prøv så at gå ud på højre side helt ud til spring 3 inden du starter hunden, og læg så et bagkryds mellem tunnel og spring 5
 
Disse øvelser er gode for begynderhund og hunde som mangler lidt mere fart.
 
Basisbaneletø
Letøvet bane.
Hvid bane. En hurtig rundtur men indeholder både slalom og A-bræt, som for nogle hunde kan være svært af forcere i fart. Husk belønning efter spring 9. Banen kan vendes om så det bliver 2 spring, A-bræt etc.
Sort bane. Mens hunden er inde i tunnel 5 kaldes der godt, fra spring 6 til spring 8 løbes der en serpentiner, I løber langs tunnel 5, mens I guider hunden med skulderne, og der efter er det lige hjem. Denne bane kan også vendes, så der afsluttes med slalom.
 

Basisbaneøve

Øvet bane
Tema i træningsgangen er forhindringsdiskrimination. (Hundene skal passere end del forhindringer de ikke skal have)
Jeg lader altid de øvet hundeførere løbe banen 1. gang som de selv synes. Derefter retter jeg dem, jeg har dog altid en overordnet ide om hvordan banen skal løbes.
 Hvid bane. Gå ud mellem spring 2 og spring 3, sæt hunden igang mens I laver et forkryds mellem spring 2 og 3, lav endnu et forkryds mellem spring 3 og 4. Ved spring 4 skal I et post turn, vend hurtigt rundt og så afsted. Da de fleste hundeførere skal være ved deres hunde på A-brættet kan den sidste del af banen kun løbes med bagkryds, da hundeførene ikke kan nå ned og lave et forkryds mellem 8 og 9. Hvis der er hundeførere der kan komme foran hunden på A-brættet, så lad dem prøve forkrydsene. Vend banen om så afslutningen bliver med slalom i stedet for A-brættet, der er måske nogle hundeførere der kan gå fra deres hund i slalom.
 Sort bane. Fra spring 4 til spring 5 ser hunden en masse forhindringer den ikke skal have. Normalt lægger vi et forkryds så hunden vender mens den springer, men her vil jeg lægge et forkryds senere så hunden lige når at løbe et par skridt mod det spring den ikke skal have, det gør jeg for at undgå at hunden ser tunnel. Mellem tunnel 6 og tunnel 7 gælder det om at have en tæt kontakt med hunden, rette sig op og kalde godt. Resten af banen er lige til. Denne bane kan også vendes så I starter med A-brættet i stedet for slalommen.

I kan se banerne i større størrelse over til højre ved fotos i fotoalbummet der hedder basisbane. Jeg ved dog endnu ikke hvordan man kan få dem printet ud, men jeg vil gerne sende banerne til jer hvis I sender mig en mail.

Dette indlæg blev udgivet i Hobbyer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s