Øvet træning d. 5.02.08

Vi blev desværre nød til at aflyst træningen d. 27/2 pga. blæstvejr, så vi kiggede video fra Vejles stævnet med kritiske øjne. En god aften med mange grin over gakkede gangarter, klap på måsen og bukse optrækninger.

Fart-drejbaneFart-drejbane1 

Den hvide bane skal løbes med hundeføreren stående hvor der står (HF) hunden skal både dreje omkring væk fra hunden og ind mod hundeføreren, vi skal prøve forskellige metoder til få hunden skarpt rundt om støtten. Den sort bane er bare en fremadsendelsen, hundene med meget fart og problemer med at blive siddende ved start skal træne lidt forskelligt ved start, hundeføreren hopper, andre kaster bolde, der går et mennesker i mellem hund og spring eller en hund. De hunde med manglede hastighed skal tilbage holde af en af de andre hundeførere, så fuld fart frem ned mod godbidslåget, som ligger efter sidste spring.

VejlebaneVejlebane1Vejlebane2 

Denne sekvens er fra kl. 3 springbanen i Vejle tegnet af Hp, dette er den sidste del af banen. Jeg så mange sjov/gode/uhensigtsmæssige måder at løbe den på. Hund og føreren skal starte sammen, da det jo er en del  af en hel bane, så ikke noget med at gå væk fra hunden før den startes. Første omgang, lav et frontkryds mellem spring 2 og 3. Andet forsøg. Lav et bagkryds mellem spring 2 og spring 3, gå imellem de forhindringer send hunden ud og væk fra hundeføreren forbi springstøtten. Tredie forsøg, lav en serpentiner på spring 2 og 3. Peg fødderne ned mod slutspringet samtidigt med at hunden tager spring 3, lav lige plads til at hunden kan være mellem jer selv og støtten, og så ned mod slut springet.

Slalomindgange 

Ved stævnet i Vejle havde en del Vejle hunde problemer med en bestemt slalomindgang, fordi hf ikke stolede på deres hund, så på den igen vi skal træne forskellige indgange, både med forkryds og bagkryds så hundeførene begynder at stole mere på deres hunde og derved give dem en chance til selv at søge indgangen, i stedet for at stå i vejen.

Jeg har prøvet at lave et nyt tiltag for konkurrencehundene, jeg har bedt dem om en ærlig vudering omkring dem og deres hunds præstationer. De skulle skrive til mig hvormange % fejlfrie løb de løber nu til konkurrence, og hvor mange % fejlfrie de forventer at løbe mod udgangen af 2008, desuden skal de nu notere hvor mange løb de løber fejlfrie til hver enkelte konkurrencer og hvad der er gået galt i de løb hvor de ikke har løbet fejlfrie. Jeg har gjort det for at forsøge at give hundeførene fokus på hver enkelt løb de løber, så de forhåbentligt også har lidt gejst og ambitioner til det sidste kl. 3 løb kl. 19.00 efter en lang konkurrence dag. Desuden så har folk og der i blandt også DcH Vejles hundefører en tendens til at glemme deres egne fejl. Hvis hundeførerne lave en lille fejl, laver et halvhjertet forsøg på at løbe banen færdigt, så glemmer hunden en forhindring eller et felt, så er det den del af løbet de kan huske når de kommer hjem, og ikke at det rent faktisk var dem der lavet en fejl til at begynde med. Jeg glæder mig meget til at se om det kan hjælpe nogle af hundeføreren på vej til en mere koncentreret indsats.

Jeg havde også bedt nogle tilbage meldinger omkring hvilke ting de manglede og gerne ville træne, og til min store overraskelse så har størstedelen svaret slalom, slalomindgange og fart i slalom, ja sådan kan man blive så overrasket. Vi har ofte trænet det, og jeg har haft opfattelsen af at det var et nødvendigt onde, men efter en golden slalom konkurrence så var der nogle der godt kan se formålet med dette. Min opfattelse kan desuden også have været forkert, og så er det jo nyttigt at spørge sine kursister engang i mellem. De ved bedst.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s