Mere plaskeri, fredagskursus og kursus med Morten Egtved

Ja, ja denne uge har stået i vandet tegnet. Vandløbebånd med Dot tirsdag og torsdag. I Dorteasminde hundesvømmehal med alle ( minus Dot) tirsdag og onsdag var alle 6 ude at svømme hos Fyns hundecenter. Pernille min søster er ved at tage hundemassøruddannelsen og vil skrive opgave om mine hundesgangarter, sammenlignet med deres svømmestil. Så hele banden blev optaget på undervandskamera. Umildbart konklusion, intet er som det synes. Pernille har dog ikke set optagelserne i slowmotion endnu, men visse ting kunne de da ses.
 
Sådan, som går som hestelort, kan galoppere i den ene ende og trave i den anden, svømmer fint
Spilop, som har slidgigt i et bagben og deraf en belastet skulder, svømmer fint.
Dot, som har forskel på lårbensmuskler pga. gammel brud, og som jeg har betalt 2.100 kr. for 10 tur i vandløbebånd, da jeg formodet han svømmede skævt, svømmer fint.
Barney, som sjældent fejler noget, har dog en udvækst på en hofteskål, svømmer ikke med det en bagben.
Pjalte, som sjældent fejler noget, er dog blev påkørt for mange år siden og fået en del kiropraktiske og Bowenbehandlinger for at rette det op, stikker kun det en bagben ned i vandet, dvs. han tager ikke et svømmetag med det, han stikker det bare lige ned i vandet og op.
Dipsy, som bare er lidt fejlkonstrueret, kan faktisk ikke svømme, jeg tror de undret sig over hvordan hun overhovedet holdt sig oven vande, vi prøvede både med redningsvest og uden, intet hjalp.
 
Sådan i vandet. Dårlig billede kvalitet pga. dug på linsen.
 
Fredagskursus. Fart og motivation 2. Hvor er det dejligt at få lov til at følge op på tidligere kurser, se fremskridt og selvtillid ved både hund og ejer. Sikke en god energi og gode fremskridt Elsebeth og jeg så i fredag. Var alle kurser som dette så var det ingen sag at afholde 15 i ugen, Elsebeth og jeg var helt høje af hunde og ejers succes da vi var færdige. Så hvis I ikke føler I blev rost nok fredag, så endnu engang " god arbejde" Keep it up. Jørn Laursen alias Tøffe-far var med som tilskuer udtrykket det således. Når hund og hundefører ser sådan ud når de er færdig med at løbe agility, så må det have været godt.
 
Kursus med Morten Egtved
Morten Egtved som er daglig leder af Canis As, hovedinstruktør for Canis hundeskole, og forfatter af "Klikkertræning af din hund" og "klikkertræning i teori og praksis" holdte i dag fordrag omkring klikkertræning, principperne etc og den sidste del af dagen gik med hvordan man kunne bruge klikkertræning i brugshundearbejde.
Det var rigtigt spændende fordrag, Morten er inspirerende og rigtig god til at forklare og give eksempler. Det var ikke første gang jeg har været på kursus i klikkertræning, og sikkert hellere ikke sidste gang. Jeg har læst begge bøger, plus et par stk af Karen Pryer. Der var derfor ikke så meget nyt under solen, men hvor er det dejligt at få repeteret. Jeg træner som oftes uden at lokke, men har nu fået endnu et skub til at blive bedre til det. Spilop blev i sin tid trænet helt uden signaler fra mig, og hun er fantastisk til at tilbyde adfærd og finde ud af hvad jeg ønsker af hende. Jeg har nu beslutte at jeg hellere må få Dot med på vognen, så han bliver lige så god til det som Spilop, så hvis I ser mig lokke med Dot, så træk mig lige i nakkehårene. Tak til uddannelseudvalget i kreds 3 for et velplanlagt kursus.
 
Tao.
Vores savlende logerende (Anne-Line bowenbehandlers Pointer) er desværre kommet til skade. Han har fået øjebetændelse igen (fik han også sidste gang han var på besøg) og så har han slået hul på sin hale. Han har en meget lang og tynd hale, som surre rundt som en propel det meste af tiden, så vores hjem ligner det stokholmske blodbad, og jeg har endnu ikke fundet midlet til at få ham til at holde halen i ro. Håber den ser bedre ud i morgen, ellers står den på vores ynglings hale reperationsmiddel gaffatape. Har desværre prøvet dette mange gange med vores spaniels, først Pjalte og siden Sådan og jeg forbander ofte den danske halekuperingslovgivning, som ikke tillader hunde som er blevet halekuperet af helbredesmæssige årsager at stille prøver. Bare rolig nu Anne-Line, jeg forventer ikke Tao skal halekuperes, det var bare lige en strå tanke. 
Spaniels skal gå i alle former for krat og buske og hvergang Sådan har været til træning er hans hale slået tilblods og må ofte repereres (gaffa) Hvis vi i DK tillod haleamputering af skadesårsager og efterfølgende mulighed for at stille på prøver hvad jeg nok 2 halekuperede cocker spaniels. At få klippet et stk. af halen ved dyrlægen under bedøvelse gør ondt, men jeg er sikker på at mine 2 "haleproblem" hunde har haft mere ondt i deres haler ved gentagende gange at slå hul i dem. Engang slog Pjalte hul på halen hvor det tog 2 mdr. at få den hel igen, gaffa, køkkenruller og pencillin var kuren, men det har sin pris. Jeg håber at vi en dag kommer til at læne os op af den svenske lovgivning, som forbyder halekupering af hundehvalpe, men tillader det ved skader og mod forvisning af en dyrlæge attest er det tilladt at stille prøver.
Annette Dalgaard og hendes border collie Zico på 6 år (har deltaget på landsholdet i både agility og HTM) kan ikke længere stille konkurrence da hundens hale blev klemt i døren  og pga. dette blev nød til at blev amputeret. Anette har søgt om dispentation og fået afslag på dette. Så desværre er der nogle der bliver "fanget" i en lovgivning som ellers er fornuftig nok. For tror mig jeg synes ikke der er nogle hundehvalpe der skal kuperes.
 
 
Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s