At lære (retriever træning)

Jep lørdag, søndag og såment også mandag er gået med at lære nyt
 
Lørdag
Dot-Com var på sin første B-prøve, det var ikke nogen ubetinget succes. Han endte med en 0. præmie, hvad så end det betyder.
 
Goddag til en meget sød og behagelig dommer
 
Han fik OK for vandapportering, OK for markeringerne, med en kommentar om at han "næsede" på duerne inden han tog dem, og jeg undrede mig, han havde aldrig brugt så lang tid på at samle noget op med fjer på før. Positiv var det dog flotte siddende afleveringer, lige ud til markeringerne (Marlene og jeg har brugt meget tid på at træne denne diciplin, da Dot-Com har meget svært ved det) og meget flot vildtbehandling. Desuden var der fri ved fod hvor jeg skulle beholde duen fra vandapporteringen i hånden, uha meget svært.
 
Vi gør klar til vandapportering.
 
Fri ved fod med due.
 
Lige hjem med duen.
 
0.præmie eller ej, super søde dotte.
 
Nervøs inden start, Marlene havde aldrig oplevet mig så stille før.
 
Nå, desværre så have Dot nogle problemer med at samle vildte op i feltet, han markerede det flot, men synes simpelthed det var for ulækkert at have i munden. Til sidst valgte han dog 2 duer og 2 ænder som han kom med, men kaninernes fortænder var for lange, så dem sprang han over. Dommer gav mig lov til at hjælpe Dot med at få hentet en kanin, den var temmelig ulækker måtte jeg nok give Dot ret i, men da jeg var med havde han ingen problemer med at tage den. Da jeg aldrig har oplevet Dot gå fra vildt før, stod jeg som Moses ved det røde hav, jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre, jeg prøvede at opmuntret ham, men intet hjalp, han var simpelthed ikke tryg nok til at ville tage vildet. Vildet var ulækkert, ja, men har har haft mere ulækkert vildt i munden her hjemme. Om det var fordi jeg var nervøs eller hele prøve situation ved jeg ikke, men jeg må afsted igen. Jeg ved dog at næste gang hopper jeg direkte ind i feltet og hjælper ham med det samme, hvis han markere et stk. vildt som han ikke tager med, så må jeg jo diskes, men sådan er det. Håber ikke jeg skal prøve det ligeså mange gange som jeg blev i agility til at starte med:-) Så bliver det nemlig temmeligt dyrt. Desuden har jeg meldt mig til træning i retriever klubben, så føler jeg mig nok lidt presset, og Dot kommer ud i en lidt mere prøve agtig situation end bare at gå og tulle herhjemme i mors skørter. Desuden er vi gået til apportering af ildelugtende minkpelse og snepper, så er kanin med spy på vel ikke så slemme.
 
Søndag Unghundemesterskabet.
 
Flot, flot hunde arbejdet. 6 poster hvoraf man skulle have mere end 6 point for at går videre til næste post og hvis der var vildt på jorden så var det ud. Meget svære poster, lange linje markering, lange dobbelte markeringer både på land og vand. 12 deltagere kom igennem alle poster, de 6 med de fleste point gik videre til finalen. Uha hvor var det sjovt og spændende at se. Jeg håber på at deltage næste år, men ryger sikkert ud ved post 2, men det bliver jeg simpelthen nød til at prøve. Så der ligger mange træningstimer foran Dot og jeg (ja ja bare for at kunne nå til post 2)
 
Mandag. Dirigeringskursus med Pernille og Tommy http://www.brownhunt.dk/
 
Ja, ja vi var bare med på en kigger. Jeg har en god mentor i det her retrievertræningsværk, men man kan altid lær nyt. Så jeg har nu lært hvordan man peger retrieverrisk korrekt, hvorfor man lægger de lyseste dummies først, hvordan man arbejder med distraktioner og så videre. Mægtig dag, virkede meget gennemtænkt og planlagt med reflektion før, over problemer siden sidst og så træning og så reflektion over dagens arbejde. Super mange tak til Pernille og Tommy fordi jeg måtte få lov at være med (på min helt egen adfærdstanteagtig måde) Desuden købte jeg mig fattig i Pernilles super sjove dummies, hvem kan leve uden pink, purple og grønne dummies. Ja ihvertefalde ikke mig. I kan se dem på Pernilles hjemmeside under butikken.
 
Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s