De dyreste gortex sko nogensiden

Jep så oprandt ugen hvor Hunde Centret skulle holde lukket, da fruen skulle på kursus ved Fanny Gott med Justine Davenport i Gregg Derrets handlingssystem. Jeg har set alle Gregg Derrets DVDer og vi har trænet efter hans system i mange år. Formålet med kurset var selvfølelig at lære nyt og få vished for om vi var på rette spor. Louise og jeg havde bevidst valgt ikke at tage hund med, så kunne vi suge det hele til os uden at skulle koncentrere os om dem.
 
Turen derover.
 
Louise og jeg havde beslutte at skulle afsted med hurtig færgen mandag kl. 10 i Frederikshavn, så kunne vi handle lidt i Gøteborg inden den 4 timer lange køretur til Orebro. Udover at Louise køre bil som Moster Agathe så ankom vi sikkert på færgen, båden gyngede kraftigt, men efter Louises kørsel så var det intet problem. I Gøteborg kiggede vi os lidt omkring, men besluttede os hurtigt til at køre mod Orebro ingen af os har det store shopping gen. Så var det endelig min tur til at køre, Brian 18 år, kun et problem, de forbandende fartkameraer, nå men jeg præsterede da at køre en lille tur i grøften og op igen, Louise var meget bekymret, hvad værre var at jeg kort tid derefter over så hajtænder, men heldigvis ingen modkørende, ja, ja at vi overlevede turen i det svenske er utroligt.  Vi skulle overnattet på Berga gården og da vi endelig fandt dette, blev vi budt velkommen på behørigvis og fandt en flot 42 kvm lejlighed med alt godt fra Ikea. Super overnatningsmulighed. Vi havde medbragt DVD afspille og masser af agility DVD som jeg altid køber, men ikke har tiden til at se, så om aftenen så vi første DVD af Susan Salos Advanted jumping. Rigitg god, kan anbefales.
 
Første dag på kurset
 
Ankomst kl. 9.00. Opstilling af banen var ikke færdig (så kursister herude I lever i luksus), græsset var nyklippet, men havde været temmelig langt inden det blev klippet.
 
Ja, ja pga. min ryg er dette mine normale agilitysko, det havde været temmelig umuligt for mig at løbe i. De var dog lige flytte ind for 2 uger siden, men det ville være en af de ting jeg ville have ordnet hvis jeg skulle holde et 50.000 krs kursus. Faktisk var det en af de ting vi ordnede da jeg havde haft den geniale ide at starte hundeventer d. 13 aug og vi flyttede ind d. 1. Vi boede stadig i campingvogn, vores tøj var uvasket, ingen fjersyn eller sofa, men græsset var slået flot til d. 13.
 
Arealet der skulle løbes på var 15 x 40 meter, men Louise og jeg var ved godt mod og havde store forventninger til de hunde vi skulle se løbe.
 
Arealet.  15 meter bred og 40 meter langt, der skulle banen alle teltene og hunden være.
 
Desværre levede dagen ikke op til vores forventninger.
 
 
50 % af alle hundene kunne ikke sitte og bliver
Størstedelen havde ikke deltaget i konkurrencer før
1 fører havde en "skadet" hund og hund med på 6 mdr. Hun havde spurgt om der ville være øvelser for nye hunde, og havde fået at vide at hun sagtens kunne deltage. Hun tog hjem efter 2 timer og referede til vores super Johanna Allanach som sagtens ville kunne administrere at undervise i Gregg Derrets principper og lære unge hunde nye triks.
Det ville i danmark svare til et begynderkursus, hvilket ville være OK, men vores forventninger var bare anderledes. Når hunden ikke kan søge frem efter en tunnel selv, er det i min verden svært at lære et handlingssystem.
 
Nogle af hunden var rigtig dygtige, det druknede bare i at træne sit og bliv (for der skulle selvfølelige laves lead-outs), hunde der bed, hunde der ikke kunne søge frem på en agilitybane og hunde der løb under spring 3 gange inden første forhindring blev sat ned, så hoppede hunden over 1 gang og så var det den næstes tur.
 
Justine Davenport som underviste, 200 % bedre til gregg derrets handlingssystem end mig, jeg manglede gejst og indlevelse i de enkelt hundes problemer, i stedet skulle alle løbe de samme baner uanset niveau.
 
Forhindringer, mægtige farver, og overliggerne var så tykke og lå så godt fast at Michael Houman bliver nød til at tage på kursus der ovre.
 
Første dag nåede vi igennem forkryds, lead-out og serpentiner. Baner på 11 til 12 forhindringer. Jeg synes det ville være bedre med nogle nemmere baner til nogle af hunden, banerne blev lavet mindre, men først fejlslagende forsøg.
 
Dagens læring for mig. I GDs system lægger man helst ikke på lag (løber med et spring imellem hund og sig selv) da man gerne vil have hund til at forvente en serpentiner, man skal dog øve dette, så man sikre sig at hunden har stor forståelse for ikke at overskride blindkrydslinjen (BCBL).
 
Der var desuden en Mudi der styrede hele kurset, den gik ud og gøede og bed folk når det passede den og mens den løb skulle alle forholde sig stille. Denne hund trænede ved Fanny normalt, hvis det havde været en af min kursister ville jeg have bed dem om ikke at deltage på et sådan kursus, for lidt plads, for mange nye indtryk og desuden fik den succes med sin opførsel, alle makkede ret efter Mudiens hovede. Den nåede desuden at bid mig i benet (ingen huller bare rolig). Jeg gik ned mod min stol, opdaget godt den var ud af sit bur, jeg kiggede ikke på den, men forsatte mod min stol, den ville den desværre ikke finde sig i, så den gik efter mig. Hyggeligt.
 
Nogle af Fanny og Thomas andre hunde. Uden tag over hovedet.
 
Vi skulle selv medbringe middagsmad og en times frokost senere. Fanny placerede en BC i et legehus, den skulle lære ikke at gø når der var andre der løb. Hunden sad derned fra kl. 13 – 16 og døren blev åbnet og lukket efter gøende behøv, jeg synes ikke det blev bedre i løbet af de 3 timer og spekulerede også på om det ikke havde været en god ide med en god mængde akivering inden sådan et projekt med en ung BC.
 
Jeg tænkte at nu ville jeg tage kontakt til Fanny, hun havde ikke kommunikere meget med os, jeg håber i hvertefald jeg fremstår mere gæstfri herude på landet. Vi snakkede lidt i øst og vest, vi snakkede lidt om at jeg synes hendes hund var velbygget og vinklet, men at den manglede motor, Den løber godt agility men uden den store lyst. Hun fortæller den har været svær at træne, men jeg finder aldrig rigtig ud af hvorfor. På mig virkede det som om hun godt kunne lide kontrollen og at træne på den korrekte måde, men jeg synes bare det var for pænt. Jeg vil hellere have en hund der pisker afsted og har det sjovt, end en hund der kan vinde certer. Hvilket min jo endeligt også gør engang i mellem. Hvis mine hunde synes det er sjovere jeg råber og skriger, lægger godbidder for enden af banen, så gør jeg dette. Jeg prøver på at træne tingene "mest" korrekte, men hvis mine mærkelige genbrugshunde har behov for noget andet så får de det. I like madness.
 
Da Louise og jeg køre hjem er vi temmelig skuffet over dagens forløb, vi bliver enige om at give det en dag mere, det kunne jo blive bedre. Efter aftensmaden så vi endnu en Susan Salo dvd, uha de er gode, så kom igang agility DK.
 
Baner fra dag 1.
 

 
 
 
 

 
Dag 2.
 
Bagkryds dagen. Vi skulle i dag lære om bagkryds og jeg læret igen noget nyt. Ingen forbuer, som jeg ellers er så glad for :-), men desværre så blev det værre og værre med hundene. Hunde der ikke kan søge frem selv som skal lave bagkryds, god plan.
 
Til middag besluttet vi at nu tog vi hjem. Da jeg meddelte Fanny om dette i frokost pausen, så fandt jeg Fanny, Justine og 3 kursus deltager igang med at spise inde i huset, så kunne resten sidde udenfor at spise. Når jeg underviser i dage af gangen, så har jeg også bruge for pauser, men dem holder jeg for mig selv, jeg invitere ikke nogen indenfor og lader resten blive ude. Nå men jeg fik fortalt at vi gik og det var så det.
 
 
Banerne fra første ½ del af dag 2.
 
 
 
 
 
Louise mødte Fannys mand Thomas på vejen, han var frygtlig ked af vi var kørt så langt for så lidt, men synes jo godt at vi kunne få noget ud af det.
 
Louise kæmper sig på vej op af trappen, mens hun er ved at dø af grin.
 
Vores Ikea hjem.
 
Vi blev i Sverige til onsdag og tog færgen kl. 16. Vi kunne godt have lært lidt mere på kurset, men vi sad bare og blev ret irreteret over træningen. Så vi så Susan Salo, Wendy Pape, Susan Gerret DVDer i stedet. Så desværre kursister intet nyt til jer, men nu skal I fandeme få nye øvelser til springteknikken, når først vi har prøvet min fine mur.
 
 

Super lejlighed.
 
Nå men angående kurset, nej jeg kan desværre ikke anbefale andre at drage 8½ time mod Sverige, desværre. Jeg har set at Gregg Derret kommer til Malmø og overvejer nu at deltage i dette.
 
Vores Ikea hjem på Berga gård, kan klart anbefales.
 
Så tilbage til overskriften.
 
Gortexsko 650 kr
Pris på kurset 7200 skk for 2 stk observatør.
Færgen 2000 dkk.
Benzin 1000 kr
Overnatning: 2100 skk.
 
Så meget dyre gortexsko blev det til. Louise og jeg havde det dog mægtig sjov og fik lidt ferie ud af det, samt mange DVDer, men jeg kunne godt have været oplevelsen foruden.
 
 
Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 svar til De dyreste gortex sko nogensiden

 1. ja siger:

  OMG. Det kan jo næsten ikke være sandt!!! Nej, jeg vil ikke kaste mig ud i at undervise i GD system – var på et kursus for 7 år siden med ham i England med Tazz inden han blev famous og rich. Men kurset var godt dengang. Johanna

 2. ja siger:

  PS: Jeg er nu din første fan af dit system " I like Madness" – er pt også medlem af " merle is for madness" – dvs. hos borderne….

 3. Åsa siger:

  Tack för banorna från de övningar ni såg!Åsa o papillonen Lovis som visserligen springer men normalt har flygande starter och inte leadouts… (hon lärde sig fö att ta även första hindret under kursens gång 🙂

 4. Åsa siger:

  Ojdå, helt lätt var det inte att förstå danska, att man ska ha så svårt för det som svensk!Vi ses kanske, vore kul att tävla i Danmark någon gång, eller så kanske jag kommer ner som domare, vem vet!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s