Ugen der gok

Tirsdag var hele Centret på den anden ende. Undtagelses vis havde jeg udlejet alle mine hold til 2 kompetentente instruktører. Tak til Anne Daugaard og Elsebeth Nielsen for hjælpen. Jeg havde nemlig fået lov til at komme med på jagt sammen med Lady of Falkirks på Langeland.
 
I første såt slipper jeg Sådan og væk er Køteren, fløjter en gang ingen hund, fløjter hårdere ingen hund, fløjter så snottet står ud af fløjten, men Sådan er væk. Jeg opgiver Køteren kommer alligevel ikke når jeg kalder, så jeg venter. Efter et par minutter kommer æslet med en levende fugl i munden, når tænker jeg "så er det nok ikke så skidt endda" , men det varer bare indtil jeg opdager hvilken fugle race det drejer sig om. Desværre Sanne og Sådan ikke rigtige race.
Heldigvis opfører Sådan sig eksemplarisk resten af dagen, støder fasaner ud, sætter sig og går ikke (særligt meget) af hånd. Så Sådan kom med hjem til Jylland igen
 
Fredagen stod på enetime, rengøring af hal, tur til hundene i den nye hundesvømmehal http://www.dortheasminde.dk/ og så årets første julefrokost. Blev heldigvis ikke særligt vådt, så jeg var fuldt klar til ny indlæring lørdag
 
Lørdag var "Se på din hund" kursus med Anne-Line Pedersen. Først fik vi en lang række alm. skader oplistet. Derefter skulle vi se på benstillinger og mærke efter på vores egen krop hvad der var galt. Jeg kunne bare konkludere at jeg ikke er 4 benet og ikke får ondt der hvor 4 benet får ondt. Desuden var nogle af de mere abnorme benstillinger helt naturlige for mig.
 
Maj-brit og Pernille afprøver forbensstillinger
 
Efter benstillings kigget var det tid til at se på demo hunde. Alverdens sjove hunde. Johanna en mops, Buller en Chihuahua og desuden Tao hop sak en pointer. Ja da hunden kom indenfor var det nemmere at se deres fejl og mangler. Anne-Line rettede et par stykker af dem, og sikke en forskel. Da de kom ind på lige gulv kunne alle se hvor de enkelt aflastede etc. Meget spændende dag, og jeg kun straks se at alle mine hunde var helt skidt tilpas 🙂 Tak til Anne-Line  http://www.a-touch.dk for en god og lærerig dag
 
Søndag var store markprøve dag. Torsdag havde jeg lært markprøve reglementet, lidt sent, men bedre sent en aldrig. Det gik op for mig at der ikke skulle skydes fugl over Sådan i begynderklassen og at jeg var kvalificeret til at deltage i åben klasse pga. en apporteringsprøve. Så med god velvilje fra prøveleder og sekretær blev jeg flyttet til åben klasse. Jeg var dog lidt bekymret for at hovmod skulle stå for forfald, men det måtte bære eller briste.
 
Sådan, dommer, skytte og jeg i Juellund.
 
Vi gik et langt slip i regnvejr, fasanerne hvad besluttet sig at gemme sig andre steder, men lige inden dommeren ville have afsluttet prøven støder Sådan en fugl, bliver skud ud mod noget højt skrub og ligger ca. 100 – 150 meter ude, Sådan sidder NÆSTEN med det samme ( er lidt utlfreds med stoppet) Sådan markere, løber lige der ud, finder den ikke og søger og søger. En enkelt gang fløjter jeg ham tilbage, men ellers løser han opgaven selv, som tager ham en del minutter om at udrede, han bringer fuglen fint og synes han var en mægtig karl. Prøven afsluttes så og jeg fik meget ros af dommeren.
 
Dagens kritik.
Går et langt slip i svært terræn hvor ekvipagen hele tiden signalerer ro, iver og overblik. Føres med et absolut minimum af midler og hunden søger uafbrudt med top fart, stil og mønster.
 
Rejser fasanhøne med respekt, der skydes og hunden udreder fuglen helt selvstændigt og bringer perfekt.
 
En smuk og særdeles effektiv ekvipage at jage med.
 
1. pr. og bedste lavbenet.
 
Vi er ved at forsøge at få Sådan til at ligne en standard cocker, ikke nemt når man er et godstog med ørene højt ansat på hovedet.
 
Tak til alle for en god og lærerig dag for novicen. I er gode til at byde nye velkommen og tak for det store stykke arbejde i lægger i det, så jeg kan komme afsted med dyret.
 
Næste prøve for Sådan er om 3 uger. Hvis han er lige så dygtig igen, så er der desværre ikke flere prøver for ham i DKK. Så skal han i vinderklassen og for at deltage der skal han have en 2. præmie på udstilling. Hvor er det ærgeligt at stille sådan restriktion når nu jeg bare har lyst til at arbejde med hunden. Så jeg har 2 valgmuligheder. Enten kan jeg overføre Sådan til DJU ellers skal jeg jagte en 2. præmie på udstilling i udlandet. Han knirker desværre lidt engang i mellem når han venter på prøven, det anser Spanielsklubben ikke for en alvorlig fejl, men det er det i Ft spanielsklubben, så det er lidt valget mellem pest eller colera. Ja jeg finder såment nok ud af hvad vi skal, men hvad fanden skal man med en 2. præmiering på udstilling på en markprøve, han må ikke bruges i arv uden en, så det er udelukket, men hvis jeg nu skal hente en 2. præmie i udlandet så må han bruges i avl, mærkelige regler.
 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ugen der gok

  1. Marie siger:

    Grattis! Wow, vilket fint betyg Sådan och du fick!!! 🙂 Ni är duktiga i allt ni gör 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s