Hentetræning

Ja, ja jeg er ikke den flittigste blogger i øjeblikket, men det er jo noget der skal gøres når man har lyst. Så her er dagens oplevelser.
 
Vi har engang i mellem hentetræning herude, da vi er en del af varieret racer som godt kan lide træne apportering.
I dag var vi 2 ft cocker spaniels, en korthåret hønsehund, 2 labrador og en golden retriever. Alle gode gængse jagthunde, men vi bliver desværre overskygget af dette dyr
 
Ja, det er ikke en fejlfarvet labrador
 
Men det er en "hente" hund.
 
Det er nemlig Pepsi, Lindas border collie, som både henter fasaner, ænder, kaniner uden at tygge eller ødelægge.  Hun er god til søget og markeringerne, mangler lige lidt til dirigeringerne sidder i skabet, men det kommer sikkert også.
 
Vi har beslutte at vi alle incl. BC bliver nød til at stille op til en apporteringsprøve her i foråret, bliver sjovt at se hvad de siger til en border collie i jagthunde selskabet.
 
Unghundene Bandit og Bailey er også ved at være rigtigt godt med, afleveringer til hånd af både and, fasan og kanin (kun Bandit, da Bailey ikke var overbevist om at han kunne bære en 3 kilos kanin), markeringer gik også godt. Til foråret skal de begge starte træning i deres respektive klubber, og jeg er sikker på at de klare sig godt.
 
Min "låne" hund er også godt på vej. Han havde lidt problemer med sit og bliv ved start, slalomudgange (mente kun der var 10 pind i slalommen), slalomindgange, bagkryds, tunnelkuller og felter.
Sit og bliv har ikke givet problemer den sidste uge. En god portion impulskontrol har ordnet dette. Ved dog ikke hvordan det ser ud når der er flere forstyrrelser.
Slalomudgang. Har ikke i denne uge haft problemet, han har hellere ikke fået lov til at løbe videre efter slalom, så problemet kan godt komme igen når vi sætter slalom på banen.
Slalomindgang. Har haft fine indgange på 90 grader, men slalommen har stået samme sted hele ugen, så jeg glæder mig til at se hvor langt han er når den er flyttet
Bagkryds. Lige nu er vi nået til at hvis jeg er meget præcis så volter han ikke den forkerte vej, eller snurre rundt om sig selv. Men mig og meget præcist harmonere ikke så godt, så vi øver videre.
Tunnelkuller. Ved ikke om vi er nået længere, han har dog fundet ud af jeg kan blive muggen.
Felter. Har har vi vores achillieshæl. Dette bliver afgørende for hvornår vi kan stille op til en konkurrence. Han forstår ikke at søge frem på felterne selv, han springer ikke, men går og venter på at jeg skal komme med. Så vi er startet helt forfra. Ned på jorden med feltet. Han forstår nu positionen og at jeg vil have han kigger frem før jeg sender ham, men han har mangler stadig at forstå det når jeg er bagved. Vi træner videre og håber at have besluttet mig for om han er klare til Vejles konkurrence inden sidste tilmelding. Så næste uge står på felter, felter og felter.
 
Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til Hentetræning

  1. Unknown siger:

    welcome join us!! 美奈兒 女人街 http://twdx.info

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s