Dorte due kvaser

Ja, ja hovmod har det med at stå for forfald og Dot-Com og jeg indkaserede et disk på markprøve begynderklasse i lørdags.
 
Vi startede ud med fri ved fod, enkelt markering x 2, tilbage sending til kanin, ok for det hele. Han tog en kanin i søget og så var det ligesom alt gik galt. Han tog en due som han fjollede rundt med og den fik en ret hård behandling og duen så ikke god ud. Nr. 2 due kunne vi alle høre kvase og der var ingen tvivl.
 
Om søget skriver dommeren. En hund med meget fart og stil, vedholdende, dækker hele området, med var var hole i duen (Engelsk dommer 🙂
 
Helhedindtryk: En golden some med lidt training har stor potentiel.
 
Han har aldrig til træning gjort det mindste anstand til at kvase duer, men set i bagklogskabens klare lys så synes jeg at den sidste due på C prøven i efteråret fik en noget hård behandling. Øv øv dårlig og trist start. At kvase vild og pibe er det værste ting at vende en hentehund af med igen, hvis de får startet. Nogle retrieverfolk sætter endda spørgsmålstegn ved om det overhovedet kan lade sig gøre. Jeg er tilmedt prøve igen d. 20 og vil træne med en stor mængde vildt inden da, hvis det ikke har hjulpet så bliver Dorte og jeg vist nød til at holde en pause med markprøver, for det er ikke en vane han skal tillægge sig. Han har aldrig gjort det før, hverken til træning herhjemme eller ude i byen med mange hunde, han er vant til at ligge i bilen, så hellere ikke det kan stresse ham, der er kun menneskefaktoren tilbage. Ja mig, jeg må udstråle et eller andet som han opfanger. Nå træning, træning træning.
 
Søndag drog vi afsted til retrievertræning som var afholdt af Pernille og Tommy. Rigtig god træning, og Dumme Dot var rigtig hård ved de første dummys også, det blev dog bedre, og han var desuden en rigtig træls børste, så jeg mon den lille røde dreng er ved at blive stor, ja jeg vælger at tror på det er en fase, så tiden vil vise om han igen kan hente uden at bruge tænderne så meget.
 
Tak til Pernille og Tommy for super træning i skoleskoven, jeg fik en træt hentehund med hjem.
 
Da jeg kom hjem var der agilitytræning i hallen ved Hadsten Hunde Hotel og jeg fik lov til at deltage igen. Dejligt at Boss kan få lidt forstyrrelse på under træning. Tak til Lars for jeg måtte deltage.
 
God søndag med masser af træning og tid til at sluge kamelen fra lørdagens prøve.

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s