Man har et princip indtil …

Ja, ja høflige og uhøflige 🙂 mennesker har undret sig over hvorfor der ikke har været så meget update omkring Compete. Så her er lige lidt.
 
Compete er som hundehvalpe er fleste sød, nuttet, masser af charme og rigtig god energi. Han har en helt fantastisk ulvetime omkring kl. 20 om aftenen lige når jeg er færdig, og han er sjov. Tæsker rundt over det hele og lige pludselig havner han i fjæset på en, jo han er mægtig. Ud over dette er han meget rolig og hvis jeg skal sammenligne ham men hundehvalpe monstret Sådan, så har han faktisk ingen energi, så nej grunden til den manglende updatering har intet at gøre med at jeg ikke kan følge med en Border hvalp.
 
Compete i fuld galop
 
Jeg har dog fået mine træningsprincipper ødelagt, jeg har de sidste 4 hundehvalpe trænet rent shaping og operant, og har sagt at det bliver sådan for ALTID. Ja, lige præcist indtil jeg mødte Compete. Vi har kæmpet op ad bakken men mine principper om klikkertræningen i 1 mdr, og vi er ikke kommet et skridt videre. Jeg købte Compete d. 24. maj og vi har været igang siden. Jeg tager min klikker, godbidder og legetøj frem, Compete tilbyder gerne noget 1-2 gange og så går han et andet sted hen, han er ikke ked af det eller nedtrykt, der er bare lige noget andet der fanger hans opmærksomhed og så er han væk. Jeg har prøvet at træne på forskellige tider (ulvetimen var ingen succes), bedre godbidder, mere legetøj, kortere sessioner, hurtigt skift mellem øvelserne og intet er forandret. Jeg har derfor ikke kunne øge kravene til ham, for han har faktisk ikke lavet noget helhjertet forsøg på noget tidspunkt. Så d. 24. juni efter at have være operant og klikker korrekt så har jeg stoppet alle mine principper om hundetræning op hvor solen aldrig skinner og lokket som et svin. Jep, jep kald mig bare lokkeren og på de sidste 2 dage har vi virkeligt rykket os, faktisk mere end vi har gjort tidligere. Jeg håber da at jeg med tiden kan finde mine ellers udemærket træningsprincipper frem igen, men sådan er det bare ikke lige nu.
 
Ja og principper er til for at blive brudt, jeg vil hellere kapitulere og kommer videre i min træning end jeg vil være principfast. Jeg har desværre tit set hundeejere der ikke vil træne på den ene eller anden måde fordi de har et princip, eller hundefører der kun vil løbe agility på en måde, men hvis jeg kan se det ikke passer til hunden så må jeg lave det om. Så det er hermed gjort, og jeg er sikker på Compete og jeg kommer langt med lokkerierne og at der videoer på vej til skræk og advarsel for alle klikkerfans 🙂
 
Så klikkeren er hermed pakket i skuffen og Compete og jeg er på vej ind i lokningens mystiske univers, og vi vil rapportere senere om vores fantastiske fremskridt, og jo jeg er sikker, vi er på vej.

 
 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s