Jeg er en af de onde

Efter mange mdr.´s stilhed genopstår bloggen med denne overskrift
 
Lige først en forklaring. Jeg har siden uge 28 være svimmel, og nogen dag så svimmel at jeg kunne kaste op 6 gange mens jeg var i bad. Lægerne mener det er virus på balancenerven, men når min krop bliver rettet så ophøre svimmelheden. Så jeg er så skæv som det skæve tårn i Pisa og deraf bliver jeg svimmel. Har intet at gøre med "tobak" altså skæv og svimmel. Derfor har det været lidt trægt på blogsiden. Jeg har nu fået det bedre, men har desværre stadig tilbagefald, men pt. er jeg oppegående og har hold.
 
Nå tilbage til overskriften. For ca. 14 dage siden var jeg til konkurrence i agility. Da der i deres klub ikke er så mange der dyrker agility, var det primært lydighedsfolk der besatte hjælperposterne, og de gjorde det godt. De undre/forarvede sig endda over at folk satte deres hunde tilbage på felterne hvis de ikke blev stående. Jeg prøvede på min bedste pædagoiske måde at forklare dem hvorfor, men deres argument var at man da ikke træner til konkurrencer. Jeg sagde så. ganske ufornuftig, I giver da hellere ikke jeres hunde en godbid hvis de går fra ståøvelsen. Nej sagde de for vi giver slet ikke godbidder til konkurrencer. Nå tænkte jeg vi må lidt ud af deres boldgade. Jamen sagde jeg, når jeg går til markprøver så giver jeg hellere ikke mine hunde love til at knalde (knaldapportere) jeg kalder dem tilbage, ellers belønner de jo sig selv. Deres kommentar "Træner du jagttræning" "Ja" "Nå jamen så er du en af de onde". Jep så ophøre alle argumenter og jeg trak mig klogeligt tilbage for der findes da heldigvis stadig mange mennesker der er meget klogere en mig 🙂
 
Sådan har være ude at søge i godt ½ time inden jeg optager, og det er lidt svært at optage og fører hunde, men se det veltilpasse grin der er på hans ansigt da han sidder og damper til sidst.
 
Så jo jeg er en af de onde. Jeg bruge mine hundens naturlige instinkter, jeg behøves ingen belønninger, for arbejde er belønning i sig selv, og jo jeg skælder også mine hunde ud hvis de ikke overholder vores "aftaler" Jeg indlære dem alt med en klikker og træner tonvis af impulscontrol, jeg prøver at sikre mig de er klar til at håndtere alle de fristelser der findes, men når de støder en fasan og ikke sætter sig, eller knalder i skudet, så råber jeg højt.
 
Jeg har endda tænkt mig at bestille til til hyrdeundervisning til border collierne, og jeg er sikker på at de bliver så glade og tændte at jeg også her bliver nød til at tale med store ord, men nu ved I det alle, jeg er en af de onde.
 
 
 
 
Alle tre ser ekstrem dyrplaget ud.
Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s