Min inspirationer til agility

Jeg ved præcist hvordan jeg vil løbe agility, det betyder ikke jeg er færdig uddannet, bare fordi jeg ved hvordan, er der store mangler på udførslen. Jeg har brug for mere træning i timing og at være præcis.

 

Den helt stor guru er selvfølelig Greg Derret, jeg prøver at løbe efter hans handlingssystem og er virkelig ihærdig med at rette fejl og træne de ting jeg har svært ved 1.000 gange


Jeg ved Greg er til Dania og håber han kan inspirere andre end mig.

Dreg har en stor fordel frem for mig, han kan faktisk bevæge sig fremad i et forholdsvist hurtigt tempo, jeg kan sagtens bruge hans handlingsprincipper alligevel, jeg er bare længere væk og laver flere bagkryds

Jeg nyder dog at se Nancy Gyes løbe, roligt, god afstand og en fantastisk ro


Nancy og hendes hund Ace

En anden der løber efter Greg Derrets handlingsprincipper er Susan Garrett


Susan og hendes hund Feature til WC 2010, hun blev nr. 1 i dette løb, det ser legende let og roligt ud, fantastisk.

Dette blogindlæg er affødt af en samtale jeg havde på hundeferie med Tom Merchebach. Han mente at man bare kan tage lidt af alle handlingsprincipper og så blande lidt.
Jeg mener at man skal holde sig til et system og udvikle sig indenfor dette. Hverken hunden eller hundeføreren har gavn af ændre på tingene efter hver kursus de har været på.

Greg Derrets system passer til mig fordi det er simpelt (jeg skal kunne forkryds, bagkryds, serpentiner, lead-out og falsk kryds) og fordi jeg ikke behøver at være foran min hund hele tiden. Jeg ved præsist (ikke sikkert jeg kan udføre dette) hvordan tingen skal gøres, og fordi jeg er så “korrekt” hele tiden, giver det en god sikkerhed og ro for min hund, hvilket giver den hurtighed og kontrol til at kunne udføres sit job optimalt på banen, når hunden er sikker på at “når hun gør dette”, “så skal jeg gøre dette” så går det stærkere.

Jeg bliver aldrig perfekt, men kun at skulle træne på et system gør det vejen nemmere.

Jeg ved godt hvad Jenny Dams krog er, hvad en Jaakkovending er, hvad et blindskift er og hvad en ketschker (staves?) er, men jeg har bare andre måder at løse det på. Jeg ved godt at jeg ikke løber “fancy” agility, men jeg løber agility på den måde jeg kan finde ud af.

Jeg har fundet ud af hvordan jeg vil løbe agility, ved at være på kursus ved stort set alle. Mine kursister bliver indoktrinere med Gregs handlingssystem, men for de nye er det et hel almindelig udvikling at de skal ud og prøve nyt, hvordan skulle de ellers kunne vurdere hvad der er bedst for dem. De fleste af de “gamle” kommer jo fordi de ved hvad jeg står for og de ved hvordan træningen forgår herude.

For de fleste af mine kursister og deres hunde er det en kæmpe fordel med systemetsregler, og de høres ofte citer “2 forkryds giver en serpentiner” “forkryds altid så tæt på næste forhindrings som mulig” etc. Vi løber ikke alle sammen på samme måde, der er forskel på førerens fart og hundens fart, men fordi vi alle løber “ens” kan vi alle hjælpe hinanden under banengennemgang, så bare fordi jeg er optaget, er der 10 andre der kan hjælpe. Det er så dejligt at se kursisterne hjælpe hinanden.

Jeg kommer formentligt aldrig til at løbe andet en Gregs handlingssystem, men jeg følger med i hvad der sker derude i agilityverdenen, det kunne være der engang dukkede noget op der passede endnu bedre til mig

Til slut vil jeg vise en video med Silas Boogk, jeg synes også han løber godt agility, men jeg ville have brug for en hjertestarter efter hvert løb, han løber foran en bc hele løbet. Fantastisk. Ulempen ved dette system synes jeg dog er førens fysiske formåen skal være i top, og hunden springteknik skal være fantastisk, men imponerende er det at se på

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

3 svar til Min inspirationer til agility

  1. Jonna Rode siger:

    Kloge tanker og gode videoer…Simple systems for simple minds…det er svært nok endda ;-)))

  2. Jonna Rode siger:

    ….Altså, det jeg mener, er, at det for mig betyder meget med et enkelt system….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s