Okay er faktisk ikke helt okay

Ja sød lille Okay


Siden Okay var 4 mdr har jeg haft ham mistænkt for at have noget med hofterne. Han har altid knast/klikket så underligt når man kløede ham over hofterne. Han har desuden haft en del tilfælde af halthed, hvor han løber, og ligesom taber højre bagben, som herefter ikke fungere nogle skridt og så kan han gå på det igen, men har været øm et par dage derefter. Så da han blev et år måtte jeg afsted, håbet var lysegrønt, men desværre holde mine bange anelser stik. Min egen dyrlæges vurdering var D/E.

Okay er stambogsført i DJR, og jeg har aldrig tidligere fået en bedømmelse af dem, så vi var ikke sikre på hvad vi skulle forvente. Ikke at det ville forandre noget. Okay har hd i svær grad uanset hvad, han har symptomer på det allerede og kommer ikke med på jagt eller til agility

I DJR er det et lidt andet system end i DKK, man får en beskrivelse af hofterne sammen med bedømmelsen. Her er Okays.

Højre hofteskål har en lille affladning af forreste rand: lårbenshovedet kunne være mere kugleformet. Det ligger subluxeret i svær grad med mindre end 1/5, ja kun lidt, inde i skålen. Der erkendes knoglevævsdannelser langs hoveds ledrand.
Venstre lårbenshoved er subluxeret i middelsvær grad med mindre end ½ delen inde i skålen.
HD grad E.

Jeg synes ikke det er en fin beskrivelse, men super fint at få en beskrivelse, og det er faktisk den der “ramte” hårdest. 1/5 og ½ del inde. Crap. Nå men planen med Okay er forsøge at han bebeholder sin nuværende muskel masse (der er rigeligt) og så kommer han på glukosamin, msm og chondriantin. Han kommer ikke til at løbe agility eller komme med på jagt, men kan forhåbentlig komme med på markprøver. Når han begynder at få smerter må han desværre væk. Han er en super aktiv hund, og det der holder ham sammen pt er muskler, så ingen operation eller andet hvor han skal holdes i ro. Han skal bare holde igang og det er han heldigvis selv god til.  


Okay HD billede. E på højre og D på venstre

Okays opdrætter er heldigvis fair og real, jeg får en erstatningshund når jeg har lyst. Hvor er det dejligt ikke at skulle bøvle med det oven i alt det andet. Hvor er det dejligt med nogle gode opdrættere, der helt uden diskussion bare gør det rigtige.

Forløbig er Okay okay, og det håber vi han bliver ved med i mange år fremover.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s