Clicker expo dag 2

Fra kl, 8 – 8.45 deltog vi i Expo short med tre gæstefordragsholdere, som hver fik 12 min et fordag.

20130309-184838.jpg
Første fordrag var Amanda Eick-Miller som skulle tale lidt om gundog træning. Desværre tog fordragsholderen primært udgangs punkt i, at jagthundetræning skulle redes fra stødhalsbånd, og at alle dem i salen kun stødte på disse jagthunde på deres hvalpehold etc.

Næste fordragholder talte om Breaking behavior chains, hun var så stresset over kun at have 12 min, og brugte primært tiden på sjove film og rebusgrubler om hendes eget navn, og kom egentlig aldrig omkring en pointe.

Sidste fordragsholder talte om “Transforming stress to succes in clients. Hun var værd at høre på og havde nogel gode pointer om hvordan man kunne støtte hundemenneskerne noget bedre (og nej kursister, jeg kommer ikke hjem helt amerikaniseret og rosende, not going to happen)

Efter dette var det meningen at jeg skulle til et learning labs med Cecilie Køster, som hed Hooking Up. Jeg var de først 45 min derinde, så besluttede jeg mig for, at det magtede jeg ikke mere, det var om at kæde ting sammen, en ting jeg i forvejen bruger meget. Det blev lidt for amerikaniseret, men total fest og høje pitchede stemmer, og de flest af de 10 hundens kvalitet var ikke så øvelserne var værd at gå videre med, så til sidst kapitulerede jeg, midt i en fest over at en hund kunne løbe ud til et target og sætte sig ned.

20130309-223918.jpg

Så jeg returnerede til det sikre, Kathy Sdao “what a Cue can do”. Kurset handlede om at holde en kommadoer simple og stribe alt andet fra, ingen andre kropsignaler end den man ville bruge, og kommandoer, verbale som kropskommandoer, skulle lige langt fra hinanden. Igen intet nyt, men fint indpakket af Kathy.

Jeg drop Kent Ramirez learning lab, da jeg kunne mærke på mig selv, at det var en dårlig plan med flere learning labs. Så det blev til smart starts med Eva Bertillsson og Emilie Johnson, igen intet nyt under solen, men en påmindelse til mig selv om, at huske at sætte kursisterne til at træne dette, det bliver lidt glemt en gang imellem.

Sidste projekt var Counter-Act. The role of counter-conditioning og desenisitization in Treating Dog Aggression med Kathy Sdao. Her fik jeg svar på, hvorfor mange af mine kursisters hunde ikke vil tage godbidder, når de føler sig presset på f.eks vippen. Jeg siger altid til dem, vent til vippen slår ned, har egentligt altid gjordt dette for at hunden ikke skulle føle sig presset til at gå op, pga. godbidderne, men selv skulle have lov til at tage initiativet til det. Nu har jeg fået den helt videnskablige forklaring på det.
Den korte forklaring: Hvis ejeren ser noget hunden føler ubehag ved, og begynder at fodre hunden, og hunden så derefter opdager, det de føler ubehag ved, så begynder de lige så langsomt at opfatte det sådan, “min ejer giver mig mad, hvad skal jeg nu bekymre mig om”.
I stedet, lad hunden selv opdage det den føler ubehaghed og så giv den godbidder, efter et stykke tid (og så mange andre faktore, som f.eks at gå laangsom frem og kunne kontrollere omgivelserne i en periode) vil den begynder at se, det den føler ubehag ved og forbinde det med at få godbidder. Herefter begynder man at træne en bestemt øvelse med hunden, så tilsidst når hunden ser det den føler ubehag ved, så bliver det en kommando til en øvelse.
Rart at få sat ord og fornuft på disse mekanismer. Jeg kender masser af mennesker der, begynder at fodre hunden, så snart de nærmer sig noget hunden ikke bryder sig om, jeg har aldrig synes det var en god ide, og har til gode at se det virke, men nu har jeg forklaringen og en anden metode, som kan bruges.

Det sidste var “A traning Conversation”, hvor alle fordragholderne skulle svar på forskellige spørgsmål og debatere det. Vældig hyggeligt, men ikke en opgave at følge med i sidst på dagen.

Om aftenen drog alle danskerne sammen ud og spise, hyggeligt. God nat, vi skal stille urene til sommertid herovre i nat, så det bliver lige til en times mindre søvn.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s