Clicker expo dag 3

Sidste dag, men hvilken en dag
Vi startede med fordrag med Emma Parson, som fortalte om hvordan man kunne indføre en hundehvalp i et reaktivt hjem. Hun havde brugt 5 mdr til at intruducere en hundehvalp til den en af hendes andre hund. Der var nogle gode råd og ideer nogle af mine hundeførere sikkert kan få gavn af. Menn dette mener jeg, dem der har bedre tålmodighed en mig.

20130310-133045.jpg

Derefter fordrag med Julie Shaw, som fortalt om “Puppies gone wrong and right again” Et fordrag om hvordan man bedste hjælper hvalpe på den rigtige vej, der var en masse videoer af hvor galt tingene kan gå, og også videoer af hvordan hundehvalpe med en genetisk fejl kan opføre sig.

20130310-133724.jpg

Julie Shaw var meget realistisk (synes jeg, ved der er mange der vil være uenige med mig) omkring hvilke problemer der kunne arbejdes med, hvike der ville være sindsygt svære etc.

Jeg synes hun havde en helt fantastisk indgangsvinkel til at arbejde og træne med disse problem hvalpe, som enten var blevet et problem pga. miljø eller pga. arv. Jeg fik mange gode indgangsvinkler til hvalpetræning, og afhjælpning af nogle hvalpeproblemer. Pisse godt fordrag, hold nu op.

Herefter stod det endnu engang på Kent Ramirez. Det var en learning lab og dem har jeg jo et lidt anstrengt forhold til. Men sammenlignet med Cecile Køster, så formået Kent at få formidlet budskab ud til tilhørene, samtidig med at hundene fik trænet lidt. Han snakkede om brug af belønninger, som ikke var godbidder. Vigtig point for mig var igen med mine kursister, for jeg tror faktisk jeg selv har styr på det. “Hvad er det som hunden anser ved belønningen (f.eks legetøj), som det belønnende” Ret vigtigt at vide, så legetøjet, klappet eller hvad man nu ellers bruger, kan bruges rigtigt.

20130310-134853.jpg
Hetl klart mere legetøj til denne hund

20130310-134840.jpg

Han talte meget om at indlære forskellige ting som kunne være belønning, så man havde et bredt vifte af muligheder. Igen ikke noget nyt, men meget interresant og har sat nogle tanker igang.

Sidste fordrag var med surprise Kent Ramirez. Fordraget handlede om ” ooops! What to do when mistakes happens”

Masser af forskellige måder at træne på, masser af fejl og masser af metoder til at rette, uden brug af straf. Super godt fordrag, men sad lidt tilbage med en mangel på, hvad går man, når det ret faktsik får konsekvenser hvis hunden fejler.

Afslutningen var med Susan Fridmann, ikke noget specielt, mere om at bruge klikkeren korrekt. Så det var så clicker expo, indtrykken skal lige synke ind, og de næste par uger bruges til at evaluere. Sidste dagen var klart den bedste. I morgen står på en tur til NY, projekter som at få fragtet to koner, 2 kufferter etc. derind, finde et sted at få opbevaret kufferter og kigge os lidt omkring på Manhatten, for derefter at finde vores kufferter igen og JFK lufthavn, vel og mærket uden brug af min livline IPhonen. Puha bondekonen tror hun sover hele vejen hjem.

Sanne A Stamford.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s