Albuedysplasi fra 0-3 på godt et 1/2 år

Howdy min labrador begyndte som ca et halvt års gammel at halte. Til at starte med var han ikke rigtig halt, men vinklede ligesom højre skuldre ud.

Han fore trak klar venstre forben i trav og i løb og som, se på videoen, også siddende. Jeg fik ham behandlet af 3 forskellige behandlere og tjekket af dyrlægen. Konklusionen var at der var noget med højre skuldre og at han kun strække for lidt lige frem og for meget ud til siden, et typisk tegn på at skulderen ikke sad ordentlig i leddet. Det var ikke en aflastningsskade han blev tjekket i begge ben. Når jeg fik ham behandlet gik det bedre lidt og så havnede det som i videoen igen. Af to omgange var han rigtig halt. Ca 3 uger før røntgen var han rentgående efter en længere pause i bur, i snor og på smertestillende.

Normalt røntgenfotografere jeg først mine store hunde som 1 1/2 års, da de gerne må holdes til at kunne bruges, men da Howdy jo viste tegn på dårlig dom i forbenene, så valgte jeg at bestille tid til ham den 28 april. Den dato blev dog udskudt til d. 1. maj, da min mand kom til at fodre hunden.

1. maj, op til min normale dyrlæge. Jeg siger til hende at jeg er forbedret på at jeg måske ikke får ham med hjem igen, og hvis billederne ser dårlige ud, så skal han ikke vækkes igen.

Skærmbillede 2018-02-15 kl. 17.49.34

1.maj laver jeg dette opslag på facebook. Min dyrlæge syntes jeg skulle lægge Howdy til at sove, da hun siger venstre forben tænker jeg HVAD, nej nej det er højre det er galt med, og derfor valgt jeg at tage Howdy med hjem igen, jeg skulle lige finde ud af hvad der var op og ned i det hele.

Skærmbillede 2018-02-15 kl. 17.53.26Skærmbillede 2018-02-15 kl. 17.53.55

8. maj modtager jeg dette fra Veterinær Billeddiagnostik. Mega glædelig overraskelse, hvad skete der lige for FCP og 3 og alt muligt andet.
Jeg ringer glædestålende til min dyrlæge og siger, du har taget helt fejl, Howdy er frisk som en havørn. Hun siger “Sanne, det passer altså ikke” Jo jo siger jeg, jeg har fået afgørelsen 0-0 på de albuer. Min dyrlæge siger, er det ok jeg kontakter dem og beder dem tage billederne på en konference, og jeg siger self ja, for jeg skal ikke have urigtige resultater og gå og stikke mig selv blår i øjnene.

16. maj høre jeg fra min dyrlæge, ikke fra Veterinær Billeddiagnostik afdeling, at de har ændret Howdys resultat fra 0-1 på venstre albue. Og hun skulle hilse at sig at de var meget uenig, jeg spørger til hvad de er uenige om, om det er en 1 eller en 0, eller om det er en 0 eller en 3, det får jeg ikke svar på, og beslutter mig allerede der at genfotografere Howdy om et 1/2 år, for klarhed skal der da til.
Jeg modtager aldrig et nyt diagnosekort, kun denne kontakt fra min dyrlæge, og kan så se at de har ændret det på hundeweb.

Dette er oplægget jeg laver på facebook d. 16. maj

Skærmbillede 2018-02-15 kl. 18.02.58

Der bestilles en tid d. 29/1 ved Marianne til røntgen af albuer. Ikke fordi jeg ikke stoler på min egne dyrlæge, men fordi jeg havde brug for at få nogle nye øjne til at se på det. Billederne bliver taget og Mariannes konklusion er klar, 2 eller 3 på venstre og 0 eller 1 på højre.

D 8. februar kl 10.54 kommer der så mail fra dem igen. Skærmbillede 2018-02-15 kl. 18.07.50

Kort tid efter kom denne

Skærmbillede 2018-02-15 kl. 18.09.52.png

På dette tidspunkt havde jeg brug for en afklaring og bad dem kontakt mig når de havde en endelig diagnose klar, så jeg vidste hvornår de havde debattere sagen færdig.

D. 13 februar (i tirsdags) bliver jeg kontaktet af en bedømmer, som meget gerne vil forklare mig hvordan en 1ér sagtens kan blive til en 3ér, og det er jeg for så vidt med på, hvis der først er forandringer, så kan det gå hurtigt eller langsomt. Han ved ikke noget om at billederne først er blevet bedømt til 0-0, og har ikke lyst til at gå yderligere ind i det, men erkender dog at at det er ham der er kommet til at skriver forkert albue på noget af det, en sag jeg overhovedet ikke har opdaget.  Aftalen bliver at jeg laver en beskrivelse af forløbet, hvilket jeg er ved nu.

Jeg har prøvet at beskrive sagen så sagligt og nøgtern som muligt, men ultimativt er det jeg ikke kan forstå hvordan en 0ér kan blive til en 3ér, og det rumstere oppe i mit hovede er, hvad var det sket hvis hunden ikke havde haltet. Ja så havde min dyrlæge og jeg gjort som vi plejede, hun havde taget billederne og sendt dem ind og ladet Veterinær Billededianostik give mig svaret, jeg havde fået svaret 0-0 og vi havde aldrig debatteret den sag min dyrlæge og jeg.

Så hvordan kan det lade sig gøre?
Hvor mange bedømmer indsendte billeder?
og kan jeg overhovedet stole på de bedømmelser mine andre hunde har?

Ja jeg som har sværget til røntgentvurderinger af vores avlsdyr i 20 år er måske kommet lidt i tvivl om det er den rigtige måde at gøre det på.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s