Vaccinationsforedrag ved Lise Bang Hansen

Mange har spurgt om jeg ikke kunne skrive lidt om de ting jeg fik med til Lise Bang Hansens vaccinationsforedrag, det er hermed gjort.

 

Dette er udpluk fra WSAVA rapport og ikke mine meninger. WSAVAs rapport kan ikke diskuteret, alt er videnskabeligt dokumenteret af de 4 bedste immunologer i verden.

WSAVAs rapport vil pga bivirkninger s.s nogle cancerformer, epilepsi, allergi og mange andre bivirkninger anbefale at vi kun vaccinere så ofte, som det er nødvendig, for at en hund er dækket.

Kernevaccinerne. Parvo, hundesyge og hepatitis. Her skal hunden være dækket. WSAWA anbefaler at man vaccinere som 8,12 og 16 ugers (eller titermåler) og vaccinen som 16 ugers er den vigtigst, da det er den eneste hvor man er sikker på antistofferne fra moderen ikke går ind og nedkæmper alt det vaccine man giver. 8 ugers vaccinen er anbefalet, velvidende at man stavnsbinder deres immunforsvar i en kritisk periode i deres liv (flytning)

Den sidste vaccine gives efter 1 år.

Alle disse vacciner pånær en kan erstattes af titermålinger. Så man kan titermåle sig frem til hvornår den enkelte hvalp er fri for moderens antistoffer, give vaccinen helt rigtigt og derefter vente 4 uger og titermåle om den er dækket af antistoffer.

Ikke kernevaccinere

Kennelhoste. En unødig vaccine, virker ikke godt nok, men er heldigvis forholdsvis bivirkningsfri.

Leptospirose. 3 hunde får konstateret leptospirose om året i dk, 1/2 delen af den ville ikke være dækket af vaccinen. Leptospirose vaccinen er den vaccine der har absolut flest rapporteret bivirkninger, faktisk ligeså mange bivirkninger som de andre vacciner til sammen.

Der er intet belæg for i dk at vaccinere mod denne. Leptospirose kan helbredes med Pencillin hvis opdage i tide.

Rabies. En anden vaccine med mange bivirkninger, men hvis man vil rejse, så skal man jo have den. Så der er ikke så meget at debattere. Så vaccinere kun mod rabies hvis du rejser.

Fun fakta.

En titermåling kan aldrig give en falsk positiv.

Hvis man en gang med en titermåling har konstateret at ens hund har antistoffer mod kernevaccinerne, så er disse  tilstede i resten af den hunds leve alder. De fader ikke ud, de skal ikke boostes nøjagtig ligesom den koppervaccine jeg fik fortaget for mange år siden.

En chihuahua får den samme vaccinationsmængde som en grande.

Der vil altid være et vindue i en hvalps liv ligegyldigt hvor grundige og nøjagtige vi er, hvor den er ubeskyttet.

Alle dyrlæger kan nu bestille deres egne titermålingskits hjem og det gør det noget billigere.

Den første af WSAVAs rapporter udkom i 2008. Vi vaccinere ikke mere hvert år, men der er lang vej igen til alle dyrlæger og hundeejere helt forstår hvad WSAVA mener med så få vaccinationer som nødvendige, selvom der nu er gået 10 år.

98 procent af alle hunde er dækket RESTEN af deres liv mod kernevacciner når de er vaccineret som 16 ugers.

Hvis du er blevet inspireret til at lære og læse mere er her WSAVAs side med vaccinationer

http://www.wsava.org/Guidelines/Vaccination-Guidelines

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s